Autoreklama

2017/07/14

Zmiany, zmiany, zmiany

Zauważyliście pewnie, że blog powoli zmienia się i zaczyna pojawiać się szersze niż kulinarne spojrzenie, częściej też można spotkać mnie na instagramie. Robię wiele zdjęć, ale zostawiam (i zestawiam) tylko te najlepsze. Lubię metaforę, nieco graficzną formę i żeby obraz dawał do myślenia. Trap do nieba i Windows Warszawa Śródmieście to zestaw mijającego tygodnia.

(dach w domu Ewy, tej od pierogów z poziomkami)
(okna na świat w Śródmieściu Warszawy)

Tymczasem wracam do gotowania domowego, ma być odżywczo, przyjemnie i do zaakceptowania przez domowników. Nasze babki robiły to bez fajerwerków. Niebawem sos z kurek, robiliście już?

4 komentarze:

  1. Zniekształcamy się i pniemy, się pniemy. :P Ostatnio widziałam w polskim sklepie kurki, ale były przeokropnie brudne. Ech, pójść do lasu na spacer i po/na grzyby :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Własny zbiór najlepszy ale często posiłkuję się cudzym. Odkształcam się 😉

      Usuń

Dziękuję

Letnie racuchy

A kto ma już dość wywarów z młodej włoszczyzny, greckich sałatek i mizerii, ten odgrzewa stary wiejski przepis na racuchy. Składniki :...