21/06/2017

Zamiast nutelli czekopasta (krem czekoladowy z awokado i banana)

Po odchudzeniu grzanek (klik) i ciasteczek (klik), czas na lekkie smarowidło czekoladowe z awokado i banana. Świetnie smakuje z poranną kawą. Zdjęcia bez ozdobników, tutaj również wdrażam Projekt Mniej (klik, klik), poza tym właśnie tak wygląda moje śniadanie ☕☕


Składniki: 1 dojrzałe awokado, 1 dojrzały banan, mała łyżeczka soku z cytryny, 2 łyżki dobrego kakao, odrobinę syropu klonowego do smaku.

Owoce (tak, tak - awokado to owoc) obiegamy i zgniatamy widelcem. Dodajemy kakao, sok cytrynowy i syrop klonowy, dokładnie mieszamy. Gotowe! U nas na grzankach z czerstwych bułek.

Kot - jak widać - zatwierdził odbiór odremontowanego tarasu🐾🐾 A przed nami lato, gwarne i gorące jest dla mojego jesiennego temperamentu prawdziwym wyzwaniem. Trzeba go jednak jakoś godnie przeżyć. Dziś to nie będzie trudne - moje ulubione 23 stopnie!

5 komentarzy:

  1. Koci portret piękny :) avocado spróbuję :) kisses

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Fotogeniczne zwierzę 😆 buziaki ślę i na awokado namawiam 🌿

      Usuń
  2. Ale fajnie, że tu trafiłam :D! Dzięki Marharithes, za udostępnienie posta (innego, ale co znaczą "kliki"), a Tobie Moniko, że ci się chce tak fajnie o jedzeniu i to tak fajnym pisać :D... Będę wracała.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję