02/10/2016

Dacie się pokroić za jabłka?

Na surowo, gotowane, pieczone (pachnie wtedy w całym domu)!? Robiłam już mus z makiem (KLIK po przepis) i masełko jabłkowe (klik), szarlotkę (klik), a nawet piekłam chleb z rajskimi jabłuszkami! (KLIK).


Uwielbiam też ryż z jabłkami a jabłko i orzech włoski uważam za połączenie doskonałe.
PS. Sikorka ze zdjęcia wyjadła mi jabłkowe pestki, które też lubię zjadać!

2 komentarze:

  1. Jabłko w przetworach i ciastach uwielbiam, tylko na surowo mniej :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Jabłka lubimy bardzo i też na różne sposóby :) o rajskich w chlebie nigdy nie pomyślałam. Zapiekane z cynamonem i odrobiną miodu przypominają mi wakacje u babci w górach :) Piękne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję