04/09/2019

Zamień chemię na jedzenie

Córka wstała wczoraj z ostrą pokrzywką i mocno zapuchniętymi oczami. Natrafiła na pirosiarczyn sodu w słodyczach. Naoczny przykład na to, że chemia w jedzeniu szkodzi. 


Tymczasem cukiniowa z chlebem (przepis powędruje do gazety), kabaczki w panierce oraz ciasto z malinami i miętą (żywi nas polska wieś). Łykam kolagen z glukozaminą, sadzam tyłek na rowerek (stacjonarny), czytam i pracuję. Moje chłopaki w Pradze.

4 komentarze:

  1. Ja chyba zetknęłam się z tym świństwem w piwie. Odcierpiałam bardzo .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak! W piwie i w słodyczach, są dodawane do mąki. Paskudztwo!

      Usuń
    2. Już od dłuższego czasu nie mogę pozwolić sobie na piwo (a lubię). Dałam się jednak ostatnio namówić synowi na małą szklaneczkę. Rano jak zobaczył swoją rodzicielkę, stwierdził, że nigdy więcej :):)

      Usuń
    3. Ja też lubię piwo! Ale takim kosztem to niekoniecznie. Twoje zdrowie!

      Usuń

Dziękuję