Pieczesz jabłka (całe, około 40 minut, można też gruszki), wyjmujesz i jeszcze dobrze ciepłe kroisz w ósemki, zdejmujesz skórkę, wydłubujesz gniazda nasienne a miąższ zgniatasz z odrobiną zimnego masła i soku, jaki (ewentualnie) wytopił się podczas pieczenia. Zjadasz łychą, w naleśnikach, na gofrach, na chlebie. Prosty sposób na genialny smak (słodycz bez cukru dodanego).
28/11/2019
Masełko jabłkowe
Danie genialne w swej prostocie i smaku. Uwielbiam 🖤
Pieczesz jabłka (całe, około 40 minut, można też gruszki), wyjmujesz i jeszcze dobrze ciepłe kroisz w ósemki, zdejmujesz skórkę, wydłubujesz gniazda nasienne a miąższ zgniatasz z odrobiną zimnego masła i soku, jaki (ewentualnie) wytopił się podczas pieczenia. Zjadasz łychą, w naleśnikach, na gofrach, na chlebie. Prosty sposób na genialny smak (słodycz bez cukru dodanego).
Pieczesz jabłka (całe, około 40 minut, można też gruszki), wyjmujesz i jeszcze dobrze ciepłe kroisz w ósemki, zdejmujesz skórkę, wydłubujesz gniazda nasienne a miąższ zgniatasz z odrobiną zimnego masła i soku, jaki (ewentualnie) wytopił się podczas pieczenia. Zjadasz łychą, w naleśnikach, na gofrach, na chlebie. Prosty sposób na genialny smak (słodycz bez cukru dodanego).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
och, my tu też uwielbiamy :) Zosia też :P
OdpowiedzUsuń😚
Usuń