PS. Okazało się, że kimchi jeszcze lepiej smakuje na żytnim chlebie z pastą z białej fasoli :)
20/03/2019
Ryżanka inaczej (congee z kimchi)
Z serii probiotyki w słoiku: congee z kimchi (kondżi z kimczi) czyli ryżanka zalana sosem sojowym, podana z japońską kiszonką (pekinka, marchewka, jabłko, rzodkiew, rzepa, imbir, chilli gochugar). Powiem Wam wrażenia zdrowo niezapomniane. Pierwsze kimchi jadłam w Mushi Sushi i byłam zszokowana ostrością - stąd łagodny dodatek rozgotowanego ryżu.
PS. Okazało się, że kimchi jeszcze lepiej smakuje na żytnim chlebie z pastą z białej fasoli :)
PS. Okazało się, że kimchi jeszcze lepiej smakuje na żytnim chlebie z pastą z białej fasoli :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Przepadam za tą kapuchą! Robiłam sama, ale chwilowo ani słoja, ani miejsca w lodówce.
OdpowiedzUsuńMoja kupna. Przyjdzie na to czas, przyjdzie czas:)
UsuńO, nowa sprawa, ale adres chyba z recyklingu? :) Będę odwiedzać!
UsuńPrzypomniałaś mi właśnie książkę "Zaproszenie na kimchi" Leny Świadek, którą kiedyś czytałam, ale kimchi dotychczas nie jadłam.
OdpowiedzUsuńNie znam. A Lena to bardzo lubiane przeze mnie imię, jeszcze zanim stało się popularne:)
UsuńDzięki; zapisałam sobie. :-)
UsuńZapowiada się bardzo ekstra smacznie, no i zdjęcia, świetne!
OdpowiedzUsuńPowoli przekonuję się. Jako dodatek wspaniałe!
Usuń