13/04/2020

Kotlety toruńskie siekane

Przepis od cioteczki Ireczki z Łubianki (województwo toruńskie, dziękujemy), przekazany przez teściową i wypróbowany przez męża, przeze mnie spisany ku pamięci.



Składniki:
  • pierś z indyka (można zużyć mięso z gotowania rosołu - polecam),
  • 3 jajka,
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • pieczarki wedle znania,
  • 3 cebule,
  • pieprz i sól do smaku,
  • olej do smażenia.
Mięso siekamy, cebule i pieczarki kroimy drobno, dodajemy resztę składników i wyrabiamy masę. Odkładamy do lodówki na półtorej-dwie godziny. Następnie formujemy z masy placki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję