07/04/2016

Wegetariański, bezglutenowy... sznycel

Nie mają ze mną łatwo - kto zostaje w domu, ten pozuje, tym razem trafiło na męża. Danie bezmięsne i bezglutenowe, przewrotnie sznyclem nazwane. Zdaniem męża smaczne (oczywiście jako przekąska), przepis powędrował do Radia Warszawa - KLIK.



Tymczasem zamykam zimę w szafach, najwyższy już czas, bo stara mirabelka obsypała się kwieciem i lada chwila rozwiną się pączki jabłoni. W bibliotece trafiłam na "Okupację od kuchni" - wstrząsająca lektura na czas dobrobytu, aż wstyd narzekać, że nam czegokolwiek brakuje. Ludzie chcieli przeżyć, potem przeżyć godnie, teraz sami już nie wiedzą czego chcą. Na stole czerwone tulipany od Ewy, dodają koloru i energii potrzebnej mi na sobotę.

1 komentarz:

Dziękuję