2018/11/09

Wreszcie polska wolna mąka

Wolna od pestycydów, herbicydów, fungicydów oraz innych szkodliwych środków ochrony roślin i stymulatorów wzrostu, wolna także od GMO. Z prastarych ziaren orkiszu, wysiewanych na Mazurach, gdzie każdy etap produkcji jest objęty kontrolą wytwórstwa ekologicznego. Aktualnie w promocji za 12,20 (klik).


A że wraz z mąką dotarł do mnie ponad pięcioletni zakwas orkiszowy, wiecie już co będzie dalej? (Chciałoby się rzec sto bochenków chleba na stulecie niepodległości:)). 

Niestety dopiero, gdy uporam się z bieżącymi zobowiązaniami, włożę ręce w ciasto. Chociaż, może, zamiast chodzić na różne marsze czy pod maszty, mogłabym przy okazji świąt zająć się tym polskim dobrem?

(a pod domem mgła jak to w listopadzie)

10 komentarzy:

  1. ponad pięcioletni zakwas... a mnie wszyscy wmawiają, że zakwas może żyć maksymalnie 4 tygodnie, muszę zweryfikować pogląd :* miłego wypiekania.

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne zrobiłaś mgielne zdjęcie. Tylko czy na pewno to mgła? Syn mówił mi o strasznym smogu w Lublinie:(
    Pomysł z pieczeniem chleba (albo innego dobra) wspaniały. Przyłączam się:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję

Zaniechuję

Poniedzielski pisze poniechując słowa, a ja żyję zaniechując obowiązki, cudze - stopniowo i konsekwentnie. Piękna, lekko mroźna o por...