Testowaliśmy też orkiszową wersję kawy z syropem dyniowym i roślinnymi napojami (migdałowym i owsianym). W Ikei proponują kawę kasztanową. Może i tą uda mi się zrobić?
Nektar z dyni gotuję z przyprawami korzennymi (cynamon, galgant, kardamon, goździki plus szczypta gałki muszkatołowej) i cukrem aż zredukuje swoją objętość o połowę i powstanie syrop korzenny. Ten mieszam pół na pół z mlekiem (ulubionym) i dodaję do kawy (ulubionej). Tu niestety najlepiej sprawdza się mleko tłuste a nawet skondensowane, kawa łagodna, nie mocno palona.
Dobra ta pumpkin spice latte, choć nic nie pobije kawy pomarańczowej, której jestem fanką.
Bardzo nie lubię kawy słodkiej, a chyba taki syrop bez cukru będzie niefajny:(
OdpowiedzUsuńCukru jest mało ale i tak jest słodka :)
UsuńCórka jest na tak a ja też mam wątpliwości.
Wpraszam się :)
OdpowiedzUsuńA zapraszam 😀☕☕
Usuń