W domu trwają rozważania, czy koniecznie trzeba mordować smak grzybów gotowaniem? Zwłaszcza prawdziwków, z których i tak najbardziej wartościowy jest puder. Stara tradycja rodzinna u męża nakazuje grzyby przed użyciem starannie umyć i wygotować. U mnie nikt na grzybach się nie zna, łącznie ze mną, ale mądrych poczytałam :-)
(a to już widok pod domem)
Sprawdziliśmy metodą prób i błędów - warto (gotować grzyby zanim zrobi się z nich sos), chociażby dla borowikowej.
Mniamm grzybki ze śmietaną i cebulką. Pychotka.
OdpowiedzUsuń😋
UsuńDostaje od mamy suszone prawdziwki i podgrzybki, to musi mi wystarczyc, bo w okolicznych lasach, jak juz sa te lasy, to widze grzyby tylko trujace.
OdpowiedzUsuńSuszone bardzo dobre, puder grzybowy świetna rzecz 😊
UsuńJa akurat lubię opieńki, ale odgotowuje je dwa razy.
OdpowiedzUsuńPierwsza woda gorzka
Usuń