05/09/2016
Kulinarne hity nadchodzącej jesieni
Odkryte latem - zatriumfują jesienią, gdy nasze zapotrzebowanie na zdrową energię i naturalną słodycz wzrośnie. Co będziemy jedli? Po pierwsze kisiele z kuzu - KLIK. Wystarczy świeży, naturalnie słodki sok albo kompot czy owocowa herbatka i zdrowa skrobia z rośliny Pueraria Lobata. Córkę najbardziej urzekł kisiel ananasowy, mnie jabłkowy, z kawałkami owoców.
Po drugie orkiszowe naleśniki z bananem i masłem migdałowym - KLIK. Zwinięte w kopertę i przesmażone na maśle kokosowym dają się jeść z ręki, więc można spakować je do szkoły/ do pracy na drugie śniadanie. No i smarowidło z pieczonych jabłek i masła - klik, KLIK. Do chleba na zakwasie, do racuchów na zsiadłym mleku, wreszcie do wyjadania łyżką ze słoika. Zero cukru - sto procent słodyczy. Zróbcie sobie pyszną jesień! 🍁🍂🌂
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ależ mimozowo, lubię smaki i kolory, fantastycznie!
OdpowiedzUsuńMimowo to dla mnie największy komplement, dziękuję.
Usuń