Dobra wiadomość dla mam - nie każda zupka w proszku jest zła. Ta jest równie łatwa w przygotowaniu, wygląda i smakuje podobnie jak chińska (ocena chłopców), ale nie rujnuje zdrowia. Przeciwnie - wspomaga je.
Na pomysł, by wykorzystać zupkę postną w roli "chińskiej" wpadł mój syn - miłośnik wszelkiego typu rosołów. Wystarczyło do kompletu znaleźć orkiszowe kluski "z trwałą" (w typie nooodle) i gotowe.
Dziś Szymon z Bartkiem wykonali i przetestowali ową zdrową wersję "zupki chińskiej" (ta trzecia miseczka jest dla mnie!), wcześniej usmażyli różowe naleśniki orkiszowe - KLIK.
Zupy postne w proszku firmy Posch do kupienia w Sklepie Hildegardy - klik
Orkiszowy Makaron Noodle znajdziecie w BioPlanet - klik
PS. Jeśli zupka nie musi być postna, można dodać łyżkę masła podczas jej gotowania.
Wszystkiego smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję