17/03/2018

Podsumowanie pracy w marcu

Najpierw było bardzo aromatycznie, pachniało kurkumą, kuminem i kozieradką... klik. Potem pojawiły się dwa przepisy dla osób na diecie bezglutenowej: placuszki z mąki kasztanowej i dyni (klik) oraz kaszka amarantusowa (klik). Piekliśmy warzywa (klik) i klarowaliśmy masło (klik), były dania postne: zestaw obiadowy (klik) i pasta z fasoli (klik), a wiosnę powitamy sałatką - klik.


Prawdziwym wyzwaniem była organizacja maja w marcu dla "Tak Rodzinie". W roli chwastów wystąpiła bazylia i rukiew wodna, w roli cukru fiołkowego różany a rzodkiewki kisiłam poza sezonem. A i tak hitem będzie pewnie stary poczciwy pleśniak ;-)

PS. O przepisach na Wielkanoc wspomnę w osobnym poście, tym bardziej, że idą zmiany i pojawi się nowa grafika.

2 komentarze:

  1. Dzisiaj z okazji Paddy's Day, robiłam 'Twoje' rogaliki :) apetyczne zdjęcia.

    OdpowiedzUsuń
  2. Rogaliki pychotka! Wszystkiego dobrego z tej okazji 😚

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję