01/06/2020

Kiszona fasolka szparagowa

Zanim będzie jej na pęczki ja już muszę wiedzieć jak smakuje kiszona. Taka praca :) Płacę więc za nią jak za mokre zboże, blanszuję i zalewam solanką.



Fotografuję zanim zmieni kolor od kiszenia (no niestety na brzydszy). W tle - nie uwierzycie - szorciki córki, ale nie pogardziłabym obrusem z takiej tkaniny :)

Dzień Dziecka więc wiadomix - sadziłam pomidory i paprykę w swojej "piaskownicy";) Na pociechę, na pohybel i na letnie kanapki.

4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Super smak 👍 kiszona fasolka i kiszona marchew wymiatają. Najlepsze po kilku dniach w solance ze starterem z ogórków kiszonych.

      Usuń
  2. kiedyś kisiłam fasolkę, muszę do tego wrócić. Dziękuję za przypomnienie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie kisiłam fasolki. Spróbuję zrobić w fasolkowym sezonie:)
    Ciekawa jestem tego smaku.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję